Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΟΕΠΕΚ / ΠΑΚΕ

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΕΠΕΚ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΚΑΙ "ΕΛΥΣΕ" ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΣΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ !
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΑΡΘΡΑ

Ο «Σύνδεσμος Εκπαίδευσης Ενηλίκων» (ΣΕΕ) έχει σκοπό την συμβολή του στην ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) και ειδικότερα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Ο Σύνδεσμος λειτουργεί άτυπα από το 2000 και ως οργανωμένη δομή από το 2003. Τα μέλη του μέχρι σήμερα πρωτοστάτησαν σε δράσεις, όπως τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η συμβουλευτική των γονέων, τα προγράμματα πολιτισμού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, δράσεις με σημαντική κοινωνική ανταπόκριση. Επιπλέον, συμμετείχαν και συμμετέχουν σε όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά δίκτυα για τα αντίστοιχα θέματα και έχουν εμπειρία από τη εκπροσώπηση σε όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα για την παραγωγή των πολιτικών σχετικά με τη ΔΒΜ, την εκπαίδευση ενηλίκων και την απασχόληση. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκές δράσεις όπως το Learning Regions (project R3L), POLE (Policy Observatory for Lifelong Learning and Employability) και αντίστοιχες δράσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως η έρευνα της ποιότητας στην εκπαίδευση, επιμορφωτικές δραστηριότητες, κ.ά.

Πίνακας περιεχομένων

[Απόκρυψη]

[Επεξεργασία] Εκπαίδευση για το Κοινωνικό Μέλλον

Η ΔΒΜ βρίσκεται σε όλο τον κόσμο στο επίκεντρο των συζητήσεων για την εκπαίδευση, τη σχέση της με την οικονομία, την εργασία, την κοινωνία και την προσωπική ζωή. Από πολλούς θεωρείται ως μια καινούργια εκπαιδευτική υπόσχεση δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης στις συνθήκες της τοπικής και παγκόσμιας αλληλοσύνδεσης, της πολυμορφίας, των νέων τεχνολογιών και των αλλαγών στην κοινωνική και προσωπική ζωή. Ειδικότερα η ΔΒΜ αποβλέπει:
  • Στην επέκταση της μάθησης σε όλη τη διάρκεια και σε κάθε χώρο της ζωής.
  • Στην εφαρμογή στρατηγικών μάθησης που να προωθούν το στόχο αυτό.

[Επεξεργασία] Νέοι Σχεδιασμοί Μάθησης

Οι βασικοί τομείς των ανασχεδιασμών του εκπαιδευτικού συστήματος περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
  • Νέα Μάθηση. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η ανάπτυξη ικανοτήτων για την κατανόηση και διαπραγμάτευση των νοημάτων της ζωής, η κατάκτηση των βασικών τρόπων σκέψης στα γνωστικά αντικείμενα, η σύνδεσή τους με τις προσωπικές εμπειρίες και τους χώρους της ζωής. Η προοπτική της μάθησης στη νέα εποχή - νέα μάθηση - δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες «οικοδόμησης της γνώσης» για τη συμμετοχή και την κοινωνική δράση στους κόσμους της ζωής. Η νέα μάθηση δεν είναι ένα άθροισμα γνώσεων και δεξιοτήτων. Αποβλέπει κυρίως στην ανάπτυξη των ικανοτήτων/ αξιών και ευαισθησιών των πολιτών, εργαζομένων και προσώπων ώστε να μπορούν οι ίδιοι να σχεδιάζουν και να διαμορφώνουν το προσωπικό και κοινωνικό τους μέλλον.
  • Τοπικές Κοινότητες Μάθησης - Πολιτισμού. Οι τοπικές κοινότητες αποτελούν προνομιακό χώρο για την ανάπτυξη της νέας μάθησης. Και αυτό γιατί συνδέουν τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τους χώρους ζωής και δράσης των πολιτών-με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους συλλόγους γονέων, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους χώρους εργασίας, τέχνης και πολιτισμού. Η μάθηση στις τοπικές κοινότητες είναι συγχρόνως ανοικτή στα υπερτοπικά, εθνικά και παγκόσμια δίκτυα συνεργασιών και συμπράξεων και αποβλέπει στην κοινωνική, πολιτιστική και παραγωγική ανάπτυξη με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.
  • Αξιολόγηση. Η αξιολόγηση είναι ένα κεντρικό θέμα του σχεδίου μεταρρυθμίσεων. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο στοιχείο της νέας μάθησης. Το ενδιαφέρον μας εντοπίζεται ιδιαίτερα στις «εναλλακτικές» ή «αυθεντικές» μορφές αξιολόγησης (αξιολόγηση επίδοσης (performance assessment), αυτοαξιολόγηση, αξιολόγηση μέσω φακέλου εργασιών (portfolio), αξιολόγηση ομαδικών εργασιών κ.α.).
  • Ποιότητα. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή κριτηρίων και δεικτών ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της μαθησιακής διαδικασίας αποτελεί κεντρικό θέμα ενδιαφέροντος. Επιπλέον η εκπόνηση σχεδίων ανάπτυξης των σχολικών-εκπαιδευτικών μονάδων με βάση κριτήρια-δείκτες αξιολόγησης είναι ένας κρίσιμος τομέας. Η συμμετοχή και η συμβολή στην αναγνώριση-πιστοποίηση των μη τυπικών και άτυπων μορφών μάθησης που αποκτώνται στη ζωή, βρίσκεται στην καρδιά της ΔΒΜ και συμπληρώνει την εικόνα των μεταρρυθμίσεων στην αξιολόγηση/ποιότητα.
  • Εκπαιδευτικό Επάγγελμα. Στις νέες συνθήκες ο ρόλος των εκπαιδευτικών αποτελεί κεντρικό στοιχείο της μεταρρύθμισης. Από το ρόλο του «τεχνικού» της εφαρμογής των κεντρικών εντολών, ο εκπαιδευτικός αναλαμβάνει ένα ρόλο σχεδιαστού συμμετοχικών περιβαλλόντων μάθησης στα σχολεία, συνδιαμορφωτού προγραμμάτων και σχεδίων, ερευνητού των διαφορετικών εμπειριών που οι μαθητές φέρνουν στα σχολεία ως πηγών μάθησης και προωθητού της πολυμορφίας και της δημιουργικότητας.
  • Επένδυση στην παιδεία. Η μετάβαση στις κοινωνίες της γνώσης προϋποθέτει την αναθεώρηση των αντιλήψεων για τις εκπαιδευτικές δαπάνες. Αντί αυτές να θεωρούνται ως οι κοινωνικές μη παραγωγικές δαπάνες του προϋπολογισμού», χρειάζεται να αντιμετωπισθούν ως οι αναγκαίες παραγωγικές-κοινωνικές επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο των κοινωνιών της γνώσης. Η επένδυση στις νέες οικονομίες της γνώσης και η δημόσια χρηματοδότηση για την οικοδόμηση των συστημάτων της ΔΒΜ αποτελεί αντικείμενο πολλών μελετών και σχεδιασμών στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

[Επεξεργασία] Ανασχεδιασμός Συστημάτων Μάθησης

Καθώς κινούμαστε από τα κλειστά στα ανοικτά συστήματα μάθησης, από το μονοπώλιο της μάθησης σε καθορισμένα ιδρύματα, χώρους και χρόνους στη συνεργατική-διανεμημένη παραγωγή γνώσεων, ο ανασχεδιασμός για τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων μάθησης είναι μια πραγματικότητα που αφορά όλους. Αφορά στην οικοδόμηση της ικανότητας των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων να αναλάβουν οι ίδιοι την τύχη της μάθησης στα χέρια τους. Είναι μια διαδικασία μάθησης στην οποία ο ΣΕΕ θέλει να συμβάλλει με όλα τα μέσα. Για το λόγο αυτό επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους, συμβάλλει στην παραγωγή σχετικών κειμένων, δημοσιεύσεων και δράσεων με άλλες οργανώσεις και φορείς που έχουν ανάλογους προβληματισμούς.

[Επεξεργασία] Σχετικοί σύνδεσμοι

Σύνδεσμος Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΕΠΕΚ...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 2. :
  ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ !??
   & ΚΑΘΩΣ  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ "ΑΠΟΥΣΙΕΣ" ΜΟΥ> ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...(=ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ= ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΚΕ/// ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ  /// ΕΙΝΑΙ "ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ, ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠ/ΚΟ ΧΩΡΟ > ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 16.15 !- ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 15.00 ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ , ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΩ).+ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ : ΕΚΠ/ΚΟΥΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ,ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ κτλ...
   ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" _ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ_ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΙΤΗΜΑ ΠΛΕΟΝ : ΝΑ  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΟΥ  ΣΤΟ ΠΑΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ , ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΟ > ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!> & ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ !
... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ "ΓΡΑΠΤΟ" ΜΟΥ ΑΙΤΗΜΑ (ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ) ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ!!! ΠΡΙΝ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ - ΟΥΤΕ ΤΙΜΙΟ ΕΙΝΑΙ. 
 ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ* ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ , Βόλος * ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΕΚΠΕ παρ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * εφεδρ. ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ τμ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * πιστ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» ΕΚΕΠΙΣ & ΙΔΕΚΕ κιν. 6947726065 email > sakisvolos@vodafone.net.gr , sakispe@gmail.com

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «Επιμόρφωση εκπαιδευτών στις εξελίξεις της τεχνολογίας ανά τομέα ειδικοτήτων»

!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΕΚΠ/ΤΕΣ - ΓΡ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΕΚΠ/ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ >>>> ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ...
 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ !!!

ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΤΙΤΛΟΥ" ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
  ΣΗΜ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΧΕΙ - ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ - ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ "ΕΣΠΑ' ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ !!! ///
            ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ??? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ , ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ...????
 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ.-

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΕΠΕΚ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ-ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ & ΤΟ ΟΤΙ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ).
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ - ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ - ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑ !
...ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(2η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΠΛΗΡΩΣ... ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ:
1.ΤΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ , ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ "ΜΠΑΛΑΚΙ" ΣΕ ΕΣΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ & ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ !!!
2. ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΔΙΑΜΕΝΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΕΚΠ/ΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ - ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ - ΚΑΘΩΣ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΕΥΡΩ !!! ΔΗΛ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 100*3=300 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ *4 =1200ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!! ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ > ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ??? ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠ/ΝΟΣ ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!???
(Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟΝ πχ ΚΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ 12.15 ΤΟ ΠΡΩΙ _ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ... _ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΩ 0.00 Ή ΚΑΙ 02.00 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΛΙ ΥΨΗΛΟ!!)
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΠΑΛΙ ΕΔΩ : ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΕΚΠ/ΚΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ? - Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ??-
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ...)
ΟΛΑ ΑΥΤΑ + ΤΗ "ΔΥΣΚΟΛΙΑ"(ΜΑΘΗΜΑΤΑ ,ΕΡΓΑΣΙΕΣ κτλ) ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...
   ΒΕΒΑΙΑ ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ mail ΣΤΟ ΠΑΚΕ , ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ blogs ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ , ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ.
   ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΚΕ (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΤΑ mail ΚΑΙ ΤΑ links ΤΩΝ blog)...ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ,
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΟΥ (ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠ/ΚΟ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ) ΣΤΟ ΠΑΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΔΩ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΠ/ΝΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠ/ΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ - sorry ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΚΠ/ΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!!! ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ...)

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ (ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ)


ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ* ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ , Βόλος * ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΕΚΠΕ παρ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * εφεδρ. ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ τμ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * πιστ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» ΕΚΕΠΙΣ & ΙΔΕΚΕ κιν. 6947726065 email > sakisvolos@vodafone.net.gr , sakispe@gmail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

... ΑΝ ΚΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ !!!
 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΠ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ) ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΛΑΚΙ ΣΤΟ ΟΕΠΕΚ... ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ - ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ - ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ "ΤΥΧΕΡΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑ (ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ) , ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΑΤΥΧΟΣ" ΠΟΥ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ , ΔΕΝ ΜΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ & ΜΕ ΠΑΡΩΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΜΟΥ 'Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ >>> ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ι Κ Α !!!!
   ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...
   "ΧΤΥΠΑΤΕ" - ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ βλ. & ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ = ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ --- "ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΤΙΤΛΟΣ: Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις /ΣΧΕΔΙΟ

ΤΙΤΛΟΣ: Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

ΟΜΑΔΑ: Έμποροι - Καταστηματάρχες

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:  ΙΔΕΚΕ / ΚΕΕ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ: 25 ώρες

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ, ΜΗΤΣΙΟΥ, ΜΠΑΛΑΦΑ, ΓΚΟΝΕΛΑ, ΤΣΑΠΟΥΡΗ, ΔΗΜΑΡΑΚΗ

-----------------------------------------------------------------------------


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ 2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 3. INTERNET EXPLORER & MOZILLA FIREFOX 4.OUTLOOK EXPRESS & MICROSOFT OFFICE OUTLOOK 5. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ 6. e-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 7.ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 8. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 9. JOOMLA


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:
10 ώρες Δια ζώσης, 15 ώρες Εξ αποστάσεως


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
Πλατφόρμα (Πολυμεσικό υλικό, υλικό σε μορφή pdf, Δραστηριότητες, τεστ αξιολόγησης)


ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

1η εβδομάδα: 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ 2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

2η εβδομάδα: 3. INTERNET EXPLORER & MOZILLA FIREFOX 4. OUTLOOK EXPRESS & MICROSOFT OFFICE OUTLOOK 5. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

3η εβδομάδα: 6. e-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 7.ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ



4η εβδομάδα: 8. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 9. JOOMLA


ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ:

Συμβουλευτικός – καθοδηγητικός ρόλος
Εμψυχωτής


 ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: 

1. Συνδυασμός εξ αποστάσεως και δια ζώσης (μεθοδολογία),
2. Γνωστικό υλικό καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας εκπαιδευομένων (περιεχόμενο),
3. Πολυμεσικό (υλικό),
4. Κατανομή του υλικού με βάση τις εβδομάδες και το επίπεδο δυσκολίας των ενοτήτων (μεθοδολογία),
4. Παιδαγωγική – διδακτική προσέγγιση σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (μεθοδολογία),
5. Καταλυτικός ο ρόλος του εκπαιδευτή (Εμψυχωτής – Καθοδηγητής – Σύμβουλος) (εκπαιδευτής).






Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Τ.Π.Ε

Από την ομάδα 3 ( Καραγιάννης Αθανάσιος, Λεπενιώτου Αλεξάνδρα, Γίδας Γιώργος, Καλλιάρας Κώστας, Δαλαμάγκας Γιάννης, Τίγκα Μαρία, Μαγαζιώτη Αθηνά,
 
Αυτή είναι η πρότασή μας για το σχεδιασμο σεμιναρίου όπως την είχαμε καταγράψει και την παραθέτουμε εδώ για σχολιασμό....

ΣΧΕΔΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Τ.Π.Ε
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ , ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …
   ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ & ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Η/Υ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ , ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΤΩΝ ΤΠΕ…
 
 
 
Έργο
Κατάρτιση ανέργων σε Βασικές δεξιότητες ΤΠΕ
Τίτλος σεμιναρίου 
Βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε
Ομάδα - στόχος
Άνεργοι,19-45 ετών, αρχάριοι
Επιλογή
Με συμπλήρωση αίτησης και συνέντευξη
Διάρκεια
60 ώρες + 20 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Αντικείμενα - Κατανομή ωρών
Αντικείμενα
Ώρες
 
Εκπαιδευτής
 
Βασικές έννοιες υπολογιστών – Χρήση λειτουργικού συστήματος
10
Εκπαιδευτής Α..
Επεξεργασία Κειμένου
18
Εκπαιδευτής Β..
Χρήση λογιστικών φύλλων
18
Εκπαιδευτής Γ..
Υπηρεσίες Διαδικτύου
14
Εκπαιδευτής Δ..
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – 20 ώρες
·         Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνει με χρήση πλατφόρμας στην οποία ο εκπαιδευόμενος θα βρίσκει υλικό σε μορφή κειμένων. Ασκήσεις  τις οποίες καλείται να υλοποιήσει ακολουθώντας οδηγίες, συλλογές ερωτήσεων στις οποίες καλείται να απαντήσει, αυτοματοποιημένες ασκήσεις αξιολόγησης καθώς και δυνατότητα επικοινωνίας με τους άλλους εκπαιδευόμενους.
·         Υπάρχει ενδεικτική προτεινόμενη κατανομή των ωρών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά ο εκπαιδευόμενος μπορεί να αποφασίσει και ο ίδιος γι’ αυτό ανάλογα με τις ανάγκες του.
 
Η επίδειξη της χρήσης της πλατφόρμας θα γίνει από τα πρώτα μαθήματα ώστε γρήγορα να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευόμενοι.
 

 
Το εργαστήριο θα είναι ελεύθερο για χρήση από τους επιμορφούμενους για δύο (2) 3ωρα την εβδομάδα έτσι ώστε να εξασκούνται σε όποιο από τα αντικείμενα του σεμιναρίου επιθυμούν ή ακόμα και να κάνουν χρήση της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το χώρο του εργαστηρίου αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.
Οι εκπαιδευτές εκτός από τη διδασκαλία των αντικειμένων  καλούνται να παρακολουθούν να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν την εξάσκηση των επιμορφούμενων μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Στα πλαίσια αυτά τροφοδοτούν με το κατάλληλο υλικό την εκπαιδευτική πλατφόρμα και αναθέτουν εργασίες στους επιμορφούμενους.
Το διοικητικό τμήμα του ΚΕΚ υλοποίησης του σεμιναρίου αναλαμβάνει όλες τις εργασίες υποστήριξης ( συμπλήρωση εντύπων, δικαιολογητικά κτλ)
Για την τεχνική υποστήριξη και την επίλυση τυχόν προβλημάτων μεριμνά ο υπεύθυνος τεχνικός πληροφορικής που έχει οριστεί ως υπεύθυνος των εργαστηρίων.